Elverum

Nyt øyeblikkene til Elverum som ligger i midten av store og grønne skoger

Nyt øyeblikkene til Elverum som ligger i midten av store og grønne skoger

Elverum ligger midt i Hedmarks store og grønne skoger. Mange kommer hit for å være ute i naturen, men byen har rikelig med kultur å dele. Her er to av Norges mest betydningsfulle friluftsmuseer: Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum.

Skogsmuseet, som er en av Elverums største utkastspor, har et nasjonalt ansvar for jakt, fangst, fiske, skogbruk, skogbruk og skogsindustri. Museet ligger i Glommas naturlige omgivelser og har mer enn 110.000 besøkende i året. På Prestøya midt i elva ligger museets friluftsmuseer, hvorfra du kan gå på hest til Glomdalsmuseet, som er et kulturhistorisk museum for Østerdalen og Soler, og har totalt 92 antikvariske hus i samlingen. Hvis du ikke er en naturlig elsker før, vil du være her.

De beste fiskeplassene i området er i Glomma og Renaelva, og det er også noen mindre vannveier, innsjøer og dam med godt fiske i området. Hvis du liker å sykle, har alt skogbruk et godt utviklet nettverk av skogsveier gjennom mange generasjoner, så bare vandre bort. Vandrere kan gå for eksempel Finnskogleden, en merket sti som strekker seg fra Trysil i nord sør til Eidskog langs gamle stier og motorveier, gjennom to land og ni kommuner. Som elvene sier: “I Finn-skogen er stillheten knapt hørbar.”

Hvis du snakker om langrenn og Elverum, vil de fleste tenke på Birkebeinerrennet, en 54 kilometer lang langrennsløyper mellom Rena og Lillehammer. Men vinteren i Elverum-regionen er ikke bare for bjørkben. Her finner du mange gode langrennsløyper, og på Rena Alpin og Skisenter kan du nyte en familievennlig fottur. Det er mange muligheter for å reise til Elverum. Vi er destinasjonsselskap for Elverum, Stor-Elvdal, Våler og Åmot.

Aktive dager med fiske, sykling, kanopadling og fotturer i lett tilgjengelig natur, rikt kulturliv, flotte museer og store arrangementer.

Dette er en del av det vi kan tilby deg som velger å tilbringe tid med oss, enten du er på et kort besøk, har en hytte her eller er heldig nok til å bo i en av våre store kommuner. Av store arrangementer kan vi nevne Birken, Kaupangrmart’n, Vålerdagene, Nordjakt og Fiskedager, Festivaler i Elverum blant mange flere. Husk at vi kontinuerlig legger ut nye aktiviteter, attraksjoner og ting som skjer.

Source From: http://innlandet-autolakk.no/nyt-oyeblikkene-til-elverum-som-ligger-midten-av-store-og-gronne-skoger/

Similar Posts